Tijdens je vakantie bestolen worden van je waardevolle spullen is het schrikbeeld van iedere reiziger. Een reisverzekering met bagagedekking zou dit leed moeten verzachten. Tenminste, dat zou je denken. Uit ons onderzoek blijkt namelijk dat er flink wat haken en ogen aan deze dekkingen zitten. Zo vergoedt 93% van de reisverzekeraars elektronica zeer beperkt of helemaal niet.

Bagagedekking niet standaard
Het is zomer. Dit favoriete seizoen voor velen is gekoppeld aan lekker weer, barbecueën in de tuin en natuurlijk… op vakantie gaan. Je zou vervolgens denken dat het inpakken van de koffers en het voorkomen van een eventuele ruzie op de achterbank tijdens een autovakantie je grootste uitdaging is. Maar dat is niet het enige waar je op moet letten. Checken of jij voorzien bent van de juiste reisverzekering behoort ook tot de takenlijst. Als je een reisverzekering hebt afgesloten, wil dat namelijk niet zeggen dat je ook automatisch over een bagagedekking beschikt. Deze dekking is bij één op de drie reisverzekeraars niet standaard inbegrepen. Heb je wel een bagagedekking? Dan lopen de maximale dekkingen uiteen van € 1.000,- tot € 5.000,- per persoon. Het gemiddelde bedrag is € 2.885,- voor je bagage. Mocht je dit bedrag te laag vinden, dan kun je bij sommige verzekeraars tegen betaling de dekking uitbreiden.

Streng beleid op elektronica
We kennen allemaal het belang van het lezen van de kleine lettertjes. Toch wordt dit in de praktijk vaak overgeslagen. Bij het afsluiten van je reisverzekering raden we je aan hier níet overheen te lezen. Na het doorspitten van de polisvoorwaarden zijn we namelijk tot de conclusie gekomen dat reisverzekeraars meestal een limiet stellen aan bagagedekkingen. De meeste beperkingen hebben betrekking op de dekking van elektronische apparatuur. Toch blijven de premies gelijk of worden deze zelfs hoger.

Oké stel; je mobiele telefoon maakt per ongeluk een duik in het zwembad en werkt vervolgens niet meer. Dan vergoeden de meeste verzekeraars met een bagagedekking gemiddeld maximaal € 231,-. Een bedrag dat meestal een stuk lager is dan wat je er nieuw voor betaalt. Daarnaast zijn er ook nog verzekeraars die nóg minder uitbetalen omdat ze een eigen risico hanteren.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *