Je huis verhuren via Airbnb is een handige manier om iets bij te verdienen. Terwijl jij het weekend doorbrengt met een leuk stedentripje, wordt jouw bankrekening aangevuld. Hoe ideaal kun je het hebben?! Maar hoe zit het met je inboedelverzekering en de aansprakelijkheid? Wij vertellen je hoe het werkt als je je huis verhuurt en waar je op moet letten.

Verhuurdersgarantie
Ben je lid van Airbnb? Dan biedt Airbnb bescherming tot € 800.000,-. Ze geven aan dat het geen verzekering is en dat je het ook niet mag beschouwen als een vervanging van je verzekering. In de garantie staat dat alles in en om je huis verzekerd is, maar er vallen ook een hoop dingen buiten. De verhuurdersgarantie dekt namelijk geen contant geld, waardepapieren, verzamelobjecten, zeldzame kunstwerken, sieraden, huisdieren en persoonlijke aansprakelijkheid. Dus zorg ervoor dat je de juiste inboedelverzekering en/of opstalverzekering hebt.

Inboedel- en opstalverzekering
In de meeste gevallen wordt er met een normale woonverzekering geen schade vergoedt die wordt veroorzaakt tijdens de verhuur van je woning. Als je een particuliere inboedel- of opstalverzekering afsluit, dan dekt deze verzekering de schade aan jouw woning en inboedel alleen voor privézaken en niet voor verhuur.

Verzekeraars zien het verhuren van een woning niet als een privézaak, omdat je er geld aan verdient. Bij de meeste verzekeraars staat in de polis vermeld dat je verplicht bent om van tevoren aan te geven dat je je woning gaat verhuren. Je premie kan dan verhoogd worden, maar dan zijn je spullen wel verzekerd tijdens het verhuren van je woning. Meld je het niet? Dan bestaat de kans dat de schade niet volledig of zelfs niet vergoed wordt.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *